MERSİN / TOROSLAR - Hasan Akel Anadolu Lisesi

eTwinning projesi 2: TOROSLAR YARIŞIYOR

eTwinning projesi: TOROSLAR YARIŞIYOR

Okulumuz Matematik Öğretmeni Ali CANATAN ve öğrencilerimiz, projelerine yenilerini ekleyerek çalışmalarına hızla devam ediyor. TOROSLAR YARIŞIYOR eTwinning projesi ile çalışmalarına devam ederek ulusal kalite ödülü peşini bırakmıyor.

Proje hakkında

Pandeminin başlaması ile birlikte sanal dünyaya bir şekilde mecbur kalan lise gençliği, ekran karşısında sürekli dinleyen pozisyonunda kaldığı için, öğrenme heves ve heyecanını kaybetmiş, bu da birçok öğrencinin online derslere katılmamasına sebep olmuştur. Özellikle derslerde her ne kadar öğretmenler gayret gösterse de öğrencilerin ilgisini bu alana çekmek zor bir hal almıştır. Okul ve öğrenmeye karşı ilgisizlik onların daha da gerilemesine sebep olmuştur. Bizler de öğrencilerimizin hem sanal ortamda aktif katılım sağlamaları, hem de kendi akranları ile etkileşime ve rekabete girerek yeniden öğrenme ve okul heyecanını yaşamaları için bu projeyi yapma karar verildi.

BEKLENEN SONUÇLAR

Proje süresince öğrenci ve öğretmenlerin birbirlerini tanımaları sağlanacak, Aynı zamanda öğrenmeyi desteklemek amacı ile hem çeşitli oyunlar, hem de çeşitli yarışmalar yapılacaktır. Zaman zaman rekabet içerisinde olan öğrencilere, aynı zamanda işbirlikçi çalışmalar da yaptırılarak öğrenmeye karşı ilgileri arttırılacaktır.

HEDEFLER

1- Öğrencilerimizin teknolojiyi doğru kullanmasını sağlamak
2- Derse karşı ilgisiz olan öğrencilerin aktif katılımını sağlamak,
3- Derslerimizde, teknolojik araç gereçler vasıtası ile öğrencilerin ilgisini arttırmak.
4- Öğrencilerin İnternet etiği ve güvenliği hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak.
5- Öğrencilerimizin rekabet duygularını ve öğrenmeye karşı ilgilerini arttırmak.
6- Sanal dünyada akranları ile doğru iletişim kurmalarına ve yeni dostluklar başlatmalarının yolunu açmak.

22-05-2021

Yayın: 22.05.2021 - Güncelleme: 24.01.2023 22:24 - Görüntülenme: 735