MERSİN / TOROSLAR - Hasan Akel Anadolu Lisesi

SOS (Sustainabilty of Schools) e Twinning Projemiz

SOS (Sustainabilty of Schools)

e Twinning Projemiz (Fevzi BOZ – Ezgi BOZ)

Sürdürülebilir okullar neden önemlidir?

Okulumuzun geniş kapsamlı tadilatının altında yatan gerekçelerden biri de sürdürülebilir ve kendi kendine yetebilen bir okul oluşturabilmek. Bu düşünceden yola çıkaran "Sürdürülebilir Okullar" (Sustainabilty of Schools) projesini yapmaya çalışıyoruz.

Çevreye duyarlı küresel vatandaşların gelişimini teşvik etmek için öğrencilere eğitim programı, fiziksel yer ve organizasyon kültürü vermemiz gerekiyor. Öğrenciler, gelişimlerinin en önemli yıllarında, günlerinin çoğunu bir okul binasında geçirirler. Bu önemli büyüme zamanında, okullar yaratıcı düşünme için bir alan, bir ilham kaynağı ve bir farkındalık ve sorumluluk duygusu geliştirmek için bir başlangıç noktası olmalıdır. Bu hedefe giden yolculuk, öğrencileri sağlıklı ve sürdürülebilir bir ortamda eğitmekle başlar.

Müzik Öğretmeni Ezgi BOZ ve Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Fevzi BOZ'un liderliğinde öğrencilerimizde sürdürülebilirlik konusunda farkındalık yaratmak için çeşitli etkinlikler yürütülecektir.

11-01-2022
Yayın: 11.01.2022 - Güncelleme: 24.01.2023 22:22 - Görüntülenme: 5279